Per avaluar les propostes presentades a les diferents convocatòries del programa Horizon Europe, la Comissió Europea fa recurs a la seva base de dades, integrada per personal expert en diferents àrees de coneixement, i provenint de diferents sectors, tan públic com privat.
Addicionalment a la expertesa temàtica, la CE valora l’experiència i competències i transversals en àrees com la gestió financera de projecte RDI, aspectes de gènere i ètics de la RDI, activitats d’explotació de resultats o comunicació i disseminació de la ciència.
La CE seleccionarà el personal expert més adient per a cada pas de l’avaluació de propostes presentades a un programa o convocatòria en concret.
La contractació del personal expert pot anar de dos dies a dues setmanes, en alguns casos fins a 30 dies però els dies de treball no son sempre consecutius i es poden espaiar durant varis mesos.
El treball és majoritàriament remot, tot i que en alguns casos poden ser convidats a Brussel·les, a la seu de la CE. Les despeses del viatge i allotjament, incloent la manutenció seran reemborsades.
Formar part de la base de dades d’experts no implica un compromís immediat i no significa que seràs automàticament contactat/da. El període d’espera en formar part d’un comitè d’avaluació variarà en funció del perfil i les necessitats puntuals de la CE.
Els avantatges que suposa formar part d’un procés d’avaluació de propostes és conèixer el sistema en detall i de primera mà, així com saber què busca la CE d’una proposta guanyadora.
Convé remarcar que participar en l’avaluació de propostes d’una convocatòria en la qual es presenta com a sol·licitant, individual bé formant part d’un consorci, implica un conflicte d’interès que té obligació d’assenyalar a la CE.
No dubtis en apuntar-t’hi! Només has tenir un compte d’usuari actiu en el Participant Portal.
Si tens dubtes, contacta’ns, enviant un correu-e a european.office udg.edu. Estarem encantades en solucionar els teus dubtes!