Finalment, s’han publicat els Programes de Treball 2023-2024 i ja podeu trobar les convocatòries al portal de la CE, el Funding and Tender Portal.
Els programes de treball (WP) contenen les oportunitats de finançament pels propers dos anys, amb un pressupost de 13,5 bilions d’euros per donar suport a la investigació i la innovació a Europa, amb l’objectiu de trobar solucions als actuals reptes ambientals, energètics, digitals i geopolítics.
5,67 bilions d’euros (més del 40% del pressupost) es dedicaran a objectius clau relacionats amb l’acció climàtica, a trobar solucions innovadores per la reducció de l’emissió de gasos hivernacle i per l’adaptació al canvi climàtic.
Més de 4,5 bilions d’euros es destinaran a donar suport a la transició digital, inclòs el desenvolupament de tecnologies digitals i la seva integració a la vida de la ciutadania.
La Comissió Europea també destaca el suport a la Nova Bauhaus Europea, que té com a objectiu mostrar els beneficis de la transició verda als espais que habitem i al nostre dia a dia.
A continuació podeu trobar els diferents programes de treball:
Pilar I
Pilar II
- Clúster 1. Salut
- Clúster 2. Cultura, creativitat i societats inclusives
- Clúster 3. Seguretat Civil per la societat
- Clúster 4. Digital, indústria i Espai
- Clúster 5. Clima, energia i mobilitat
- Clúster 6. Alimentació, Bioeconomia, Recursos Naturals, Agricultura i Medi Ambient
Pilar transversal:
Missions – Enllaç
Annexos Generals – Enllaç
Suport de la Secció de Programes Europeus i Internacionals de l’OITT en la preparació de propostes
Podeu fer cerca per paraula clau per identificar convocatòries que puguin finançar aspectes de la vostra RDI. Aquesta cerca la podeu fer directament al portal (enllaç), o bé, als documents publicats. Si teniu dubtes o necessiteu suport, contacteu-nos.
Des de la Secció de Programes Europeus i Internacionals us podem donar suport en l’etapa de preparació de la proposta en els següents aspectes:
- Bases de la convocatòria: criteris d’elegibilitat i què cal tenir en compte
- Formulari de la proposta:
- Part A del formulari, al Funding and Tender Portal: omplir els camps relacionats amb la UdG i resoldre dubtes de com abordar les diferents seccions de la Part A
- Part B: Apartats d’Impacte i d’Implementació: assessorament en com abordar aquesta secció, facilitar eines
- Pressupost: càlcul del pressupost de la UdG, de les diferents categories del pressupost, del cost de personal. Assessorament en l’elegibilitat de costos.
- Aspectes tècnics de la proposta: assessorament en qüestions ètiques, de gènere, de Ciència Oberta.
També us anirem informant de les possibles sessions formatives relacionades amb la convocatòria i amb aspectes relacionats amb la redacció de la proposta, a través del Butlletí de Recerca.
Plataforma Open Cosmos
La UdG forma part de la plataforma OpenCosmos, amb l’objectiu de donar suport i afavorir l’èxit en la presentació de propostes de RDI a convocatòries finançades pel programa marc de recerca de la UE, Horizon Europe (veure notícia del 9 de setembre 2021, enllaç).
Els recursos que aquesta plataforma posa a disposició de la comunitat UdG són:
- Avaluació externa i assessorament expert en la revisió / preparació de propostes d’Horizon Europe coordinades per la UdG
- Suport personalitzat per crear / unir-se a consorcis competents per la presentació de propostes d’Horizon Europe
- Oferta formativa sobre finançament europeu de la RDI i preparació de propostes (sense limitació de connexions)
Descarrega’t el fulletó informatiu sobre els serveis de la plataforma i com registrar-te de manera gratuïta per formar part de la comunitat @udg.edu.
Si voleu més informació sobre les noves convocatòries i el suport que us podem oferir, podeu contactar amb la Secció de Projectes Europeus i Internacionals de l’OITT: european.office@udg.edu