Skip to content
Menu
Universitat de Girona
  • Europeus
  • Recerca
  • Valorització i transferència
Universitat de Girona

Eines per a la cerca de socis en un projecte europeu col·laboratiu

Posted on 27/09/202227/09/2022

Participar en un projecte europeu col·laboratiu suposa formar part d’un consorci amb mínim 2 o 3 socis d’entitats de diferents països, sovint amb perfils complementaris i de diferents sectors (organitzacions de recerca, universitats, organitzacions governamentals, entitats del tercer sector, comunitats educatives, associacions, museus, i amb la participació ciutadana), segons les normes d’elegibilitat del programa/convocatòria.

Per trobar els socis adequats, existeixen diferents vies, ordenades en funció de la seva eficàcia:

  1. Fer ús de la teva xarxa in/directe de contactes professionals. Treballar amb persones conegudes és una garantia de l’èxit del projecte. La participació en plataformes temàtiques d’àmbit europeu també pot ser una oportunitat per iniciar un projecte en base a les coneixences que es puguin fer.
  2. Participar en conferències internacionals: els esdeveniments socials i les pauses de les conferències són una bona oportunitat per intercanviar idees de projecte;
  3. Cercar en el Web del CORDIS: CORDIS és la base de dades de la CE amb tots els projectes  finançats fins ara en tots els programes marc de la CE, inclou també el nom de beneficiaris i permet fer la cerca en funció de paraules clau per identificar els projectes (actius o finalitzats) més rellevants per als tòpics de recerca d’interès i identificar les entitats que han participat, per contactar-los i presentar-los la idea de projecte.
  4. Participar en brokerage events de la convocatòria: Aquests esdeveniments s’organitzen entre la CE i els PNCs, agrupen a persones/institucions interessades en la mateixa convocatòria; participar-hi incrementa les possibilitats de trobar el perfil buscat (si tens la idea de projecte) o el consorci que busqui l’expertesa oferta (si t’ofereixes a participar). En el butlletí de recerca de la UdG pots trobar aquests esdeveniments publicats en l’apartat de Jornades. Per augmentar la visibilitat entre participants és recomanable assumir un paper actiu i apuntar-se com a ponent en una sessió d’elevator pitch (d’una durada de 1 a 4’) per presentar bé l’expertesa, bé la idea del projecte davant de la resta de participants.
  5. Fer ús de plataformes i Xarxes de distribució especialitzades:
    • Aprofitar els serveis d’Intelligent Partnering la plataforma OpenCosmos, a la qual la UdG hi està subscrita;

    • Contactar amb la xarxa dels Punts Nacionals de Contacte de l’àrea/àmbit de la convocatòria en concret, fer-li arribar la descripció del perfil/expertesa (per ser soci) o la descripció de la idea de projecte, en el cas de voler liderar la proposta; Per cercar socis tecnològics, es recomanable contactar amb la EEN qui aglutina empreses i centres tecnològics

  6. Fer servir la funció “Partner Search” del Funding&Tender Portal que permet oferir expertesa (com a soci) o oferir una idea de projecte, buscant socis (com a coordinador). La limitació és que cadascú/na ha de contrastar la qualitat de les ofertes penjades, buscant més informació sobre l’experiència i el background de les entitats que s’ofereixen (complementant amb Horizon Dashboard)
  7. Participar en una xarxa COST, també té els seus fruits: Segons l’últim informe d’avaluació del programa marc, el ratio d’èxit dels consorcis formats com a resultat de participar en xarxes COST (antics socis de la xarxa COST) tenen un 35% d’èxit en propostes presentades a convocatòries del programa marc, quasi el doble de la taxa d’èxit habitual a nivell de programa.
  8. I sempre aprofitar qualsevol oportunitat  i explicar als altres, en qualsevol context, també en l’àmbit personal, en què estàs treballant i què busques; aquesta actitud pot tenir un efecte multiplicador que no es pot menysprear.

En tots els casos, cal prestar especial atenció a no difondre informació confidencial sobre la idea de projecte. Si tens dubtes, sempre contacta’ns abans!

En tots els casos, estarem al teu costat per assessorar-te! Intentarem ajudar-te amb tot el que pugui estar al nostre abast.

Programes Europeus i Internacionals – OITT

Comparteix això:

  • Twitter
  • Facebook
març 2023
DlDtDcDjDvDsDg
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
« febr.    

Entrades recents

  • Taller UdG sobre la Ciència Oberta
  • Silicon Valley: Primer Fòrum Europeu d’Innovació
  • Properament: Tallers formatius a la UdG sobre aspectes transversals a Horizon Europe
  • Resultats Pathfinder EIC
  • Informe de la BioRegió de Catalunya 2022. El sector de les ciències de la vida i la salut a Catalunya

Subscriu-te al bloc per correu electrònic

Introdueix el teu correu electrònic per subscriure't a aquest bloc. Rebràs notificacions d'entrades noves per correu electrònic.

©2023 Universitat de Girona | Powered by SuperbThemes & WordPress