Entre les novetats d’aquesta convocatòria 2024-2027, que es publicarà a finals de 2023, destaca la duplicació del pressupost i l’extensió com a beneficiaris del programa a les Administracions públiques i entitats privades sense ànim de lucre.
Principals novetats del Pla són:
- Major finançament i nombre d’ajudes. El pressupost augmentarà un 100 % respecte a l’any anterior, passant de 4 a 8 milions d’euros.
- Una modificació de les bases de la convocatòria que permet, entre altres novetats:
- Ampliar com a beneficiaris d’aquestes ajudes a les entitats privades sense ànim de lucre i les administracions públiques. Fins ara només podia beneficiar-se d’aquest programa de les societats mercantils. Això permetrà que les entitats i les administracions públiques col·laborin amb l’entorn acadèmic per resoldre problemes i retocs en el marc d’una investigació que culminen en una tesi doctoral.
- Concedir finançament complementari a l’entorn acadèmic i/o a l’entorn socioeconòmic del projecte (empresa, entitat o administració) per a aquelles despeses elegibles per al desenvolupament del projecte. La convocatòria actual no contempla un finançament específic per al projecte.
- Incrementar l’ajuda per a la realització d’estades en entitats d’I+D.
- Mesures per a reduir les baixes anticipades i les renúncies després de la concessió, així com els terminis de presentació més flexibles al llarg de l’any per estimular la participació.
- La concessió d’aquesta ajuda a l’entitat, empresa o Administració Pública estarà condicionada a l’establiment d’un conveni i tutorització per part de la universitat.
- Reconeix la direcció o tutorització de doctorats industrials com a aportacions valorables en l’àmbit de la transferència del coneixement en els programes d’avaluació del professorat de l’ANECA.
- Accions específiques a internet i una campanya comunicativa per a la major difusió de les oportunitats i beneficis d’aquesta modalitat de doctorats per a les empreses, entitats i Administracions Públiques.
Més informació: valoritzacio@udg.edu