Skip to content
Menu
Universitat de Girona
  • Europeus
  • Recerca
  • Valorització i transferència
Universitat de Girona

Nova spin-off a la UdG

Posted on 22/07/202022/07/2020

 

Ahir es va constituir al Parc Científic i Tecnològic de la UdG una nova empresa de base tecnològica, Tensormedical, SL, impulsada des del grup de recerca en Visió per Computador i Robòtica (VICOROB) de la Universitat de Girona (UdG).

Són socis fundadors de l’empresa els Drs. Sergi Valverde, Xavier Lladó i Arnau Oliver de la UdG, així com l’emprenedor Bart Huisken , molt conegut a Catalunya per haver fundat SouthWing el 2001, una de les empreses emergents tecnològiques que varen provocar un sacseig i un canvi de cultura a casa nostra en el tombant de segle.

Tensormedical SL, és una iniciativa empresarial basada en els resultats del grup de recerca VICOROB de la UdG, que centra la seva activitat en el desenvolupament de programari i algorismes automàtics d’aprenentatge profund o “deep learning” en cascada. Aquest software té com a objectiu el tractament i la segmentació d’imatges de ressonància magnètica de pacients amb lesions de matèria blanca, com per exemple l’esclerosi múltiple.

L’objectiu de l’empresa consisteix a dissenyar, desenvolupar i comercialitzar software mèdic, centrat en l’anàlisi de les exploracions de ressonància magnètica (RM) impulsat per algorismes informàtics d’aprenentatge profund o “deep learning”.

Els productes i serveis de la nova empresa es basen en un software que permet una major automatització, precisió i eficiència pel que fa a la interpretació i diagnòstic d’imatges mèdiques, en el cas de les ressonàncies magnètiques, permetent reduir els temps manual d’interpretació de les imatges per part dels professionals mèdics, estalviant temps i recursos, i evitant errors humans en la interpretació de les imatges.

L’empresa s’adreça inicialment al mercat del sector mèdic-TIC, i concretament el tractament informàtic d’imatges mèdiques, -com ressonàncies magnètiques-,  basat en aprenentatge profund o “deep-learning”, útils per al reconeixement i tractament de malalties com l’esclerosi múltiple, per a la millora en la presa de decisions dels especialistes mèdics.

La Ciència genera fruits.

Comparteix això:

  • Twitter
  • Facebook
juny 2022
DlDtDcDjDvDsDg
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
« maig    

Entrades recents

  • Publicada Resolució provisional projectes Ministeri
  • Horizon Europe (HE) – Terminis de les darreres convocatòries del 2022
  • NOVETATS INTRANET
  • Presenta’t com a representant nacional en una de les noves 70 accions COST aprovades!
  • Prioritats temàtiques línies estratègiques – Agencia Estatal de Investigación (AEI)

Subscriu-te al bloc per correu electrònic

Introdueix el teu correu electrònic per subscriure't a aquest bloc. Rebràs notificacions d'entrades noves per correu electrònic.

©2022 Universitat de Girona | Powered by SuperbThemes & WordPress